Samansorttiset yhteen paikkaan

Helpottaa kummasti kun laittaa kotona samanmoiset tavarat yhteen jemmapaikkaan. Löytyvät tarvittaessa helposti. Itse olen laittanut esim elektroniikkavehkeet, kynät ja työkalut omille paikoillensa.


Yleensä keittiössä on hyvä järjestys. Mausteet ovat omilla paikoillansa ja samoin jauhot sekä muut kuiva-aineet. Jääkaapissa on selkeästi kaikki esillä.

romua316
Järjesteltävää riittää. Varsinkin paperit ja pikkusälä ovat haastavia. Paperit kannattaa lajitella ja säilöä niiden sisällön mukaan. Vaikka vero- ja vakuutus, lääkärijutut, kotitalousvähennyskuitit, auton paperit, takuukuitit jne. Pikkusälät kannellisiin laatikoihin. Sekalainen sälä voi olla vaikka ”miljoonalaatikko”.
romua116
Ja poista kodistasi se turha käyttämätön tavara. Varsinkin ne turhat tai rikkinäiset tavarat ja muiden muistot. Säilytyslaatikoihin kannattaa kirjoittaa niiden sisältö. Olet ehkä saanut perintönä tavaraa, josta et oikeasti välitä. Pois vaan! Myy tai lahjoita.
Kaikkea ei tarvitse omistaa, vaan niitä voi lainata. Mehumaijaa tarvitaan kerran vuodessa ja ompelukonekin on käytössä aika harvoin. Monien työkalujen kanssa on sama juttu. Omistus vai lainaus?
Mitä vähemmän kotona on tavaraa, niin selkeämpi ja harmonisempi tunnelma siellä on. Ja koti on helpompi siivota. Less is more.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s